سخنان ایمن الظواهری مرد شماره دو القاعده در فیلم منتشر شده در سایت این سازمان درباره ایران و خشم فراوان القاعده از اینکه چرا ایران در مورد 11 سپتامبر شک دارد و بیان اینکه ایران در مورد یازدهم سپتامبر دروغ می گوید ، حاوی نکته ی جالبی درباره اصول دیپلماسی و سیاست خارجی ایران است .
اصولا بعضی از سخنان آقای احمدی نژاد درباره تحولات و اتفاقات جهانی با آنکه شاید در ایران واکنش خیلی زیادی به همراه نداشته باشد اما در دیگر کشورها و رسانه های دنیای غرب با واکنش های فروانی روبرو شده است . شاید هنوز هم افکار عمومی دنیای غرب احمدی نژاد را به انکار هولوکاست و یا ادعای اینکه در ایران همجنس باز وجود ندارد می شناسند و در این سالها بیشترین سوال ها ی مردم اروپا و آمریکا در مواجهه با ایرانیان درباره همین موارد بوده است .
در حالی که شاید تاریخ مصرف انکار هولوکاست برای مورد توجه افکار عمومی غرب بودن دیگر به سر آمده بود ، این بار نفی یازده سپتامبر بار دیگر رئیس جمهور ایران را به تیتر یک نشریات دنیا تبدیل کرد . آقای احمدی نژاد در سخنرانی جنجالی هفته گذشته خود در قم چندین بار حادثه ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ در آمریکا را که بیش از سه هزار کشته بر جا گذاشت مشکوک دانسته و سخنگوی وزارت خارجه ایران نیز این موضع را تکرار کرده است.
آقای احمدی نژاد در این باره گفت : چهار پنج سال قبل در نیویورک اتفاق مشکوکی افتاد و ساختمانی فرو ریخت و گفتند که سه هزار نفر در این حادثه کشته شدند اما هیچگاه اسامی کشته شدگان را اعلام نکردند.
این سخنان در حالی است که آقای احمدی نژاد در سفر سال گذشته خود به نیویورک ، تلاش بسیاری کرد تا امکان ملاقات از بنای یادبود قربانیان یازده سپتامبر به او داده شود و کمتر از یک سال بعد ، او یازده سپتامبر را مشکوک می داند
جالب آنجاست که این بار بیشتر از موضع گیری مقامات رسمی آمریکا اعلام درباره انکار 11 سپتامبر از جانب آقای احمدی نژاد ، صدای فریاد القاعده در آمده است . ظاهرا از نگاه دولت آمریکا شک آقای احمدی نژاد در باره هولوکاست (کشتار یهودیان در دوره ی تسلط نازیها بر آلمان) بسیار مهمتر از ابراز تردید در باره حادثهای است که حدود هفت سال قبل در مقابل نگاه جهانیان اتفاق افتاده است.
نکته ی مهم درباره اصول سیاست خارجی و دیپلماسی ایران که اصولا بر اساس مخالفت با آمریکا به هر بهانه ای بنا شده است این است که این روزها طیف مخالفان سیاست و حکومت ایران آنچنان گسترده شده است که از آمریکا و اتحادیه اروپا و ... تا حتی القاعده را نیز شامل می شود . حقیقتا جالب است که حتی صدای ایمن الظواهری و القاعده نیز از دست بعضی موضع گیری های آقای احمدی نژاد در آمده و آنها نیز ایران را دروغگو می دانند .
دیپلماسی و موضع گیری مقامات ایران به جای آنکه تلاش کند دیگر کشور ها را به ایران نزدیک کند و در این شرایط نامناسب اقتصادی با ایجاد روابط گسترده با دیگر کشورها امکان سرمایه گذاری آنها را در ایران فراهم کند کار را به جایی رسانده است که دیگر نه آمریکا و اتحادیه اروپا و شورای امنیت سازمان ملل که حتی القاعده و ایمن الظواهری و اسامه بن لادن هم ایران را دروغگو دانسته و در مقابل ایران موضع گیری می کنند .
هرچند که به باور برخی از منتقدان ، رئیس جمهور ایران به علت گرفتاریهای داخلی ناشی از نابسامانی وضع اقتصادی ایران، شاید به ایجاد تنش لفظی تازهای با غرب نیازمند است ؛ اما به نظر می رسد این موضع گیری تازه که بیشتر از غرب با واکنش تند القاعده مواجه شده به نوعی با شکست مواجه شده است
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر